dimecres, 1 de juny del 2011

Comentari del poema



Joan Salvat i Papasseit (Barcelona, 16 de maig de 1894 - ibídem, 7 d'agost de 1924) escriptor barceloní d'extracció humil i esperit rebel. Conegut com a poeta d'Avantguarda, va tenir també importància com a redactor d'articles de crítica social. Ell era enèrgic i impulsiu i això contrasta amb una vida d'obligada rutina i repòs deguts als problemes de salut. Va morir de tuberculosi als trenta anys, deixant una obra que durant dècades va ser poc coneguda.
‘’Drama en el Port’’ esta dins de ‘’Poemes en ondes hertzianes’’. Escrit el 1919.
El tema del poema es difícils d’escollir perquè no té un tema en concret, podríem dir que es la descripció d’una sèrie d’imatges.
El poema descriu escenes realistes però que l’autor els hi dona un espai surrealista,(llums), són sensacions, llum del port, vaixell, gent pujant al port...
I només podríem dividir el poema en una part.
Les tècniques avantguardistes les trobem en llocs com: el mascle transatlàntic , daga...són coses relacionades amb el motor. També trobem que depèn quina paraula l’escriu per interpretar el moment com: tràngol i el tro. També perquè descriu les llums surrealistes.
Aquest poema te moltes personificacions de l’espai. Algunes de les figures retòriques són:
La boia inquieta és una personificació.
La claror dels homes altre personificació.
També s’ha de dir que el poema te en bastants frases hipèrbatons, es a dir canvi de l’orde de la frase.
El poema descriu del port .L'autor ha tingut una vida on el port ha pres un paper molt important,i per això tenim aquest poema. Ell no volia vida al port, volia un altre feina, però quan mirava al seu entorn i ell sentia que aquell era el seu mon. També parla entre versos de els emigrants, com s’empenyen entre ells per anar-se’n a buscar una vida millora altres indrets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada